Županija podržala 2. Festival sportske rekreacije „Šoderica 2019“

Na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine danas, u petak 24. svibnja, je održana konferencija za medije povodom 2. Festivala sportske rekreacije „Šoderica 2019“ koju organiziraju Savez sportske rekreacije Koprivničko – križevačke županije „Sport za sve“ i Udruga za sportsku rekreaciju Grada Koprivnice „Sport za sve“. Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, predsjednik HSSR „Sport za sve“ Vladimir Findak i predsjednik Udruge za sportsku rekreaciju Grada Koprivnice Slavko Dedi.

Kako su govornici na konferenciji istaknuli, značaj amaterskog i rekreativnog sporta je neupitan za zdravi razvoj svake sredine, a brojni klubovi i udruge na području gradova i općina u županiji o tome zorno svjedoče.

„Rekreativni sport u županiji je jako razvijen, mnogo se radi kroz male sportske škole, udruge i klubove u gradovima, ali i u ruralnim sredinama.  Svima njima treba dati stručnu pomoć, a Županija kroz svoje programe i Zajednicu sportova nastoji maksimalno izaći u susret. Podržavamo svaku inicijativu koja potiče i zagovara promicanje zdravog života i u tom ćemo smjeru nastaviti i dalje“, kazao  je zamjenik Ljubić.

Na konferenciji su se obratili i gradonačelnik Jakšić koji je istaknuo važnost amaterskog i rekreativnog sporta kao temelja i dobre baze za stvaranje profesionalaca te napomenuo ulaganja koja Grad provodi po pitanju sportske infrastrukture. Prigodnim riječima obratili su se i profesor emeritus Findak koji je kazao kako krovna organizacija rekreativnog sporta stoji svima na usluzi, dok je Ivan Pal izrazio nadu kako će se izdvajanja za rekreativni sport još više povećati.

Festival sportske rekreacije održava se sutra od 10 sati na jezeru Šoderica, ulaz je besplatan, a posjetitelji će moći okušati svoje vještine u nekoliko sportskih disciplina uz neizostavnu okrjepu koja je sastavni dio festivala.

Služba ureda župana