Županija podržala 10. Memorijalni susret hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata

Kako bi se prisjetili nestalih hrvatskih branitelja Željka Hojsaka i Dražena Takača te poginulog Miroslava Blažeka, Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Podružnica Koprivničko-križevačke županije, Ogranak Peteranec danas je organizirala 10. Memorijalni susret branitelja.

Susretu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Damir Felak koji su braniteljima i njihovim obiteljima zahvalili na nesebičnoj žrtvi koju su utkali u temelje naše države te su im poželjeli ugodno druženje na natjecanjima. Susret je otvorio predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja i izaslanik ministra Tome Medveda Dinko Tandara. Okupljenima se obratio i predsjednik UHBDDR-a Ogranka Peteranec Stjepan Turi zahvalivši svim braniteljima i njihovim obiteljima na doprinosu koji su dali u Domovinskom ratu.

Natjecalo se u nekoliko sportskih disciplina, a sudjelovale su brojne braniteljsko-stradalničke udruge.

Sudionici susreta obišli su i spomen obilježja svim žrtvama Domovinskog rata, kao i II. svjetskog rata, u Peterancu gdje su položili vijenac i zapalili svijeće, a velečasni Ozren Bizek predvodio je svetu misu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

 

Služba ureda župana