Županija partner u projektu „Ja sam promjena – VOLONTIRAM“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ u četvrtak 15. siječnja održala je u prostorijama COOR Podravsko sunce tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavljen projekt „Ja sam promjena – VOLONTIRAM“.
Konferenciji je prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal, v.d. ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Ivanec Kristina Furkes, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra Marija Mraz te voditeljica projekta Renata Glavica. Riječ je o projektu koji je odobren na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u partnerstvu sa Koprivničko-križevačkom županijom, Osnovnom školom Koprivnički Ivanec te općinom Koprivnički Ivanec. Predviđeno trajanje projekta je od 1. listopada do 25. kolovoza 2015. godine. Aktivnosti projekta provoditi će se na području općine Koprivnički Ivanec i grada Koprivnice, a sudionici su učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec, opća populacija s nedovoljno primjenjivog znanja i vještina o volonterstvu Županije te deset odraslih osoba s invaliditetom članova Udruge prijavitelja iz Koprivnice.
Glavni ciljevi projekta su odgoj i obrazovanje za volonterstvo kod osnovnoškolaca i osoba s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije, edukacija o volonterstvu i volonterskom radu djece osnovnoškolskog uzrasta i motiviranje za osobni doprinos razvoja zajednice. Specifični ciljevi odnose se na stvaranje uvjeta za volontiranje u zajednici te proširiti znanje o volonterstvu i volonterskom radu kod osnovnoškolskog uzrasta. Aktivnosti koje se planiraju projektom su različite radionice, Info točka povodom dana obilježavanja Koprivničke-križevačke županije, priredbe, modne revije, plesne aktivnosti i edukativno putovanje i druge. Vrijednost projekta iznosi 50 tisuća kuna koje odobrilo Ministarstvo znanosti,obrazovanja i sporta. Zamjenik Pal naveo je kako je volontiranje u Koprivničko-križevačkoj županiji prilično razvijeno te se Županija sa zadovoljstvom uključila u navedeni projekt. „Udruga je jedna od najeminentnijih predstavnika civilnog društva u našoj zajednici koja neprestanim marljivim radom otvara projekt za projektom i primjer je kako bi i ostale udruge trebale djelovati“. Izrazio je zadovoljstvo što je u projekt uključena i Osnovna škola Koprivnički Ivanec kao i Općina te se nada će Županija i Udruga i dalje uspješno surađivati.
Ravnateljica Furkes pozdravila je prisutne te navela kako joj je iznimno drago što je Škola jedan od partnera u projektu te što su učenici i djelatnici imali priliku razvijati toleranciju i učiti što znači vrijednost volontiranja. Poželjela je mnogo uspjeha u radu i realizaciji navedenog projekta.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.