Županija osigurala specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu u Đurđevcu i Križevcima i u 2016. godini

„Naš cilj je i daljnje širenje mreže specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u našim ispostavama jer za tim postoji još i veća potreba, posebno za ortopedskim i reumatološkim ambulantama.“

Danas, 13. siječnja župan Darko Koren, sanacijska upraviteljica Opće Bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Sandra Sinjeri, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla potpisali su Sporazum o suradnji na osiguranju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu za 2016. godinu.

Župan Koren istaknuo je kako je ovaj ugovor najbolji način da starija i teže pokretna populacija sa skromnim budžetom lakše i brže riješi svoje potrebe prema zdravstvenom sustavu te naglasio kako je u prošloj godini pregledano 3640 pacijenata u šest ambulanti:

U ovoj godini nastavljamo s trendom nadstandarda u zdravstvenom sustavu u pogledu specijalističkih pregleda u Đurđevcu i Križevcima. Uz postojeće tri ambulante, oftalmološku i internističku u Đurđevcu te psihijatrijsku u Križevcima, tijekom 2015. godine te usluge proširili smo na još tri ambulante. Tako smo u Đurđevcu otvorili kiruršku, a u Križevcima urološku i internističku.“

IMG_0675mŽupan je dodao kako je ova usluga jedna od najvažnijih koju zdravstveni sustav na području Županije pruža, ali i istaknuo kako je najveći problem u njenom provođenju nedostatak liječnika:

„Naš cilj je i daljnje širenje mreže specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u našim ispostavama jer za tim postoji još i veća potreba, posebno za ortopedskim i reumatološkim ambulantama.“

Sanacijska upraviteljica Sandra Sinjeri zahvalila je Županiji što je prepoznala važnost provođenja zdravstvene zaštite te se i ove godine uključili u pružanje tog nadstandarda osiguranicima s područja Županije. „Zahvaljujući tome, pacijenti ne moraju dolaziti u Koprivnicu na preglede već to obavljaju na mjestima u kojima stanuju“, dodala je Sinjeri.

Inicijativu je pozdravila i ravnateljica Draženka Vadla te istaknula zadovoljstvo da se prostori Doma zdravlja višestruko koriste umjesto da su prostori prazni u poslijepodnevnim satima.

Kao još jedan potpisnik sporazuma, ravnateljica Marija Krajina objasnila kako usluge provođenja zdravstvene zaštite financira Županija, a Dom zdravlja sudjeluje tako da osigurava opremu, prostor i plaćaju troškove režija.

Specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu provode timovi (liječnik specijalista i medicinska sestra/tehničar) i zaposlenici koprivničke Bolnice jednom tjedno u poslijepodnevnim terminima u trajanju od 4 sata, a interes same Županije jest daljnje širenje ovog oblika pružanja medicinskih usluga.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.