Županija osigurala podizne platforme za učenike s invaliditetom

U ponedjeljak 15. travnja zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima je obišao Osnovnu školu „Mihovil Pavlek Miškina“ u Đelekovcu i Osnovnu školu „Profesor Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom kojima je Županija osigurala ugradnju koso podiznih platformi kako bi učenici s invaliditetom i smanjene pokretljivosti imali što bolje uvjete školovanja.  Zamjenik Ljubić susreo se s ravnateljicama Sonjom Vuljak i Lidijom Peroš koje su zahvalile Županiji na potpori i brizi za učenike koji imaju specifične potrebe te pritom naglasile kako se ugradnjom pokretnih platformi uvelike olakšao rad  te osigurala dostupnost  prostorijama na katu školskih zgrada.

Korištenje pokretnih rampi započelo je s prvim danima travnja, a učenici kojih ih koriste uz podršku pomoćnika u nastavi imaju samo riječi hvale za ovu pomoć koja ima je omogućila jednaku priliku u uvjetima obrazovanja. Ugradnju pokretnih platformi financirala je Županija sredstvima iz proračuna, a vrijednost platforme u OŠ „Mihovil Pavlek Miškina“  je 143.000 kuna, odnosno 151.250 kuna u OŠ „Profesor Blaž Mađer“. Projekte ugradnje Županija je prijavila i na Javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. na području Republike Hrvatske, koji je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Učenici kojima je potrebna pomoć u nastavi obuhvaćeni su višegodišnjim županijskim projektom „Prilika za sve 3“ kojim se učenicima osiguravaju pomoćnici u nastavi. U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te prijevoznicima, osigurava se i poseban prijevoz učenika s teškoćama.

Služba ureda župana