Županija omogućila izgradnju lifta za slabije pokretne u Domu zdravlja u Đurđevcu

Župan Darko Koren, sa suradnicima, posjetio je u ponedjeljak (17. siječnja) Dom zdravlja u Đurđevcu. Razlog posjeta bilo je puštanje u rad lifta za slabije pokretne i invalidne osobe, u čiju je izgradnju Županija uložila 245.000 kuna. Ugradnja lifta slabije pokretnima će omogućiti bolji pristup zdravstvenim odjelima koji su smješteni na prvom katu đurđevačkog Doma zdravlja (medicinsko-biokemijski laboratorij, te ordinacije za fizikalnu, dentalnu i opću medicinu). Radove je izvela tvrtka „Dizala Đurđević“ iz Virovitice.

„Ovaj lift je samo jedna od stvari koju konstantno činimo kako bi svim osobama omogućili jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Planiramo samo ove godine u različite zdravstvene objekte ugraditi 11 rampi za olakšavanje prilaza tim ustanovama, te u suradnji s članovima udruga i dalje raditi na poboljšanju kvalitete života slabo pokretnih i osoba s invaliditetom.“ rekao je župan Darko Koren.

Uz ravnateljicu županijskog Doma zdravlja Tereziju Kolar i gradonačelnika Đurđevca Slavka Gračana događaju je bila nazočna i voditeljica Gradskog društva invalida Đurđevac Barbara Fuček-Leško.