Županija nastavlja s podrškom projekta „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u četvrtak, 31. kolovoza održao je sastanak s predstavnicima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Koprivničko-križevačke županije, kako bi razgovarali o projektu „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije“ koji Županija financijski podržava.

Predsjednik Udruge Siniša Pavlović kazao je kako projekt, uz dopusnicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, provode već četiri školske godine, a predavanja od jednog školskog sata održavaju se u osmim razredima osnovnim škola, prvim razredima srednjih trogodišnjih škola te drugim razredima srednjih četverogodišnjih škola i gimnazija. Tema je „Doprinos Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom ratu“, a projekt je odobren je strane Ministarstva branitelja.

Zamjenik Ljubić pojasnio je kako je upućena obavijest ravnateljima škola glede utvrđivanja termina za predavanja te je izrazio zadovoljstvo i podršku projektu, kao i edukaciji mladih o nastanku samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Predsjednik Pavlović obavijestio je zamjenika Ljubića i kako je Odlukom Središnjeg odbora Udruge ustrojena radna skupina u sastavu: voditelj projekta Đuro Škvorc, koordinator projekta Vlado Radotović, voditelji timova za područja gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca Damir Vuković, Božo Lazar i Dražen Vučak te Mirko Hanžeković koji je zadužen za operativno-tehničku potporu projektu. Kao pomoć u provedbi, osigurani su i vanjski stručni suradnici, profesori: Tomislav Bogdanović za križevačko područje, Lidija Molnar za koprivničko te Darko Kožar za đurđevačko područje.

U jednoj školskoj godini predavači održe više od 120 školskih sati koje odsluša oko 2200 učenika svih škola na području Županije, što govori o kvaliteti i zahtjevnosti samog projekta za Udrugu, a takva će se praksa nastaviti i ove školske godine, u kojoj će predavanja održati 15-tak članova Udruge, umirovljeni vojni i policijski časnici.

Služba ureda župana