Županija nastavlja s osiguravanjem prehrane za školarce – potpisan ugovor za projekt „Svi u školi, svi pri stolu 3“

Župan Darko Koren potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Svi u školi, svi pri stolu 3“ koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014. – 2020. godine.

Projektom se osigurava školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva u školskoj godini 2018./2019. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.355.488,97 kuna, a ova 100-postotna bespovratna sredstva osigurana su iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Državnog proračuna RH.

Županija je korisnik, a 17 osnovnih škola kojima je Županija osnivač su partneri. Ovim projektom besplatna prehrana osigurana je za 1334 učenika, za koje je ukupno osigurano 236.004 obroka po cijeni od 5,47 kuna, koliko iznosi unaprijed utvrđeni jedinični trošak obroka. Ove je godine projektom obuhvaćen veći broj učenika, jer su, kao što je bilo i najavljeno, prošireni kriteriji za uključivanje učenika.

Ciljna skupina za uključivanje u projekt bili su učenici iz škola kojima je Županija osnivač, a

koji žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva prema sljedećim područjima isključenosti: obiteljska struktura, ekonomski status, identifikacija, zdravstveni status ili invaliditet te obitelji u riziku od siromaštva koje se nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima.

Projekt je nastavak projekta koji je Županija uspješno provodila protekle dvije školske godine.

Služba ureda župana