Županija jedan od organizatora „Agro uzleta grada Koprivnice“

„Agro uzlet grada Koprivnice“ u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Poslovnog dnevnika održan je danas, 22. siječnja u Gradskoj vijećnici u Koprivnici, a otvorio ga je glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović.

Mislav Šimatović pozdravio je sve prisutne i zahvalio se partnerima, Koprivničkoj-križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici, bez čije podrške projekt ne bi bilo moguće realizirati. Pritom je Šimatović naglasio da je cilj projekta potaknuti poduzetnike na inovativno razmišljanje i poslovni pristup pri kreiranju vlastitih poslovnih modela, tako da postanu konkurentni na Hrvatskom tržištu, ali i na tržištu Europske unije.

Uime župana i Koprivničko-križevačke županije sve prisutne pozdravio je i zaželio uspješan rad zamjenik župana Darko Sobota naglasivši suradnju Županije i Grada kao primjer zajedništva u realizaciji kvalitetnih projekata. Pozvao je poljoprivrednike i poduzetnike na korištenje sredstava subvencija iz Županijskog proračuna, sa kojim će biti upoznati putem javnih poziva koji će biti objavljeni u veljači.

IMG_1347mU panel diskusiji sudjelovao je voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo u Koprivničko-križevačkoj županiji Denis Maksić s temom „Agroklub – internetska prodaja i promidžba“. Riječ je o projektu u koji se Županija uključila 2014. godine, kojim je osigurana besplatna usluga upisa u bazu poljoprivrednih proizvođača s ciljem poboljšanja prodaje poljoprivrednih proizvoda. Ova besplatna usluga omogućena je sredstvima Županije za OPG i poljoprivredne proizvođače s područja Županije.

Stotinjak poljoprivrednih poduzetnika potom je slušalo predavanje „Zadružni proizvodi i brendiranje hrvatskog proizvoda“ ravnateljice Ilde Stanojević i savjetnice za odnose s javnošću Danijele Grizelj iz Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo. Sudionicima su prezentirale projekt „Hrvatski zadružni proizvod“ u sklopu kojeg će svi autohtoni i izvorni hrvatski zadružni proizvodi nositi licenciranu oznaku COOP čime će se brendirati u Hrvatskoj i svijetu.

IMG_1322mStručnjakinja za marketing u poljoprivredi s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Marija Cerjak, održala je predavanje „Poljoprivredni marketing“ u sklopu kojeg je posjetitelje upoznala s osnovama marketinga. Cerjak je na predavanju uz primjere iz poljoprivredne prakse obuhvatila cjeline poput definiranja marketinške strategije, analize okruženja, odabira ciljnog tržišta te elemenata marketinškog spleta (proizvoda, cijene, distribucije i promocija).

U svom drugom predavanju „Zaštita poljoprivrednih proizvoda“ Cerjak je upoznala okupljene s vrstama oznaka, posvetivši posebnu pozornost na zakonom definirane zemljopisne oznake kao što su oznaka izvornosti i oznaka zemljopisnog podrijetla. Na predavanju je prikazana i procedura zaštite zemljopisnim oznakama te prednosti i nedostaci takve zaštite.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.