Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 1,8 milijuna kuna za nabavu digitalnog RTG uređaja

U srijedu, 18. studenog na Odjelu za radiologiju Opće bolnice dr. Tomislav Bardek u Koprivnici upriličeno je preuzimanje digitalnog RTG uređaja nabavljenog iz decentraliziranih sredstava Koprivničko – križevačke županije.

Župan Darko Koren iskazao je zadovoljstvo današnjim događajem koji će u velikoj mjeri podići razinu zdravstvene usluge na području Županije. „Iako bolnica nije formalno u sastavu županijskog zdravstvenog sustava, ali je zasigurno najvažniji segment zdravstvenog sustava u Županiji“ istaknuo je župan te dodao kako „u tom smislu Županija pomaže i podupire iskazane potrebe s ciljem unapređenja ukupne zdravstvene zaštite stanovnika, što je zajednički interes Županije i OB Koprivnica“.

Za kupnju ovog uređaja Koprivničko – križevačka županija osigurala je 1.840.000,00 kn (s PDV-om) iz decentraliziranih sredstava.

Sanacijska ravnateljica Sandra Sinjeri zahvalila je Županiji koja godinama podržava i prati prioritete i potrebe OB Koprivnica.

Predstojnik djelatnosti radiologije dr. med. Ivica Jakupić govorio je o samom uređaju i tehničkim karakteristikama te istaknuo kako je riječ o jedinstvenom digitalnom uređaju u Hrvatskoj, što znači da nema klasičnog snimanja na filmu, a prilagođen je snimanju sustava za kretanje pojasnio je dr. Jakupić. Nakon obilaska digitalne snimaone pojašnjeno je kako za snimanju na ovome uređaju nema liste čekanja, odnosno potrebna je samo priprema ovisno o vrsti snimanja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol