Županija inicirala osnivanje Poljoprivredne zadruge „Gruda“ kako bi pomogla malim proizvođačima s područja Koprivničko-križevačke županije

Svi dijelimo jednak interes, a to je još veća kvaliteta i konkurentnost, povećanje proizvodnje i lakši plasman proizvoda na tržište i u tom pogledu, okupljanje u Zadrugu će pomoći da se ti ciljevi lakše realiziraju - istaknuo je zamjenik župana Ljubić

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 16. prosinca održana je osnivačka Skupština Poljoprivredne zadruge „Gruda“ za proizvodnju, skladištenje i distribuciju voća i povrća. Zadruga je osnovana na poticaj Županije kako bi se zainteresirani mali proizvođači s područja Koprivničko-križevačke županije okupili i zajedničkim snagama svoje proizvode učinili još konkurentnijim i kvalitetnijim te ih lakše plasirali na tržište.

Osnivačkoj skupštini, na kojoj je za predsjednicu Skupštine izabrana  Mirjana Ivančan, a za upraviteljicu Zadruge Sandra Levak-Miklošić, prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Članovi Zadruge su: Enio Šantić, Stanislav Strunjak, Mirjana Ivančan, Marijan Pandur, Branimir Juranić, Dubravko Baula, Damir Šijak, Davor Miklošić,  Matija Erhatić i Dragomir Pajska.
Zamjenik Ljubić je čestitao svima koji su se uključili i podržali inicijativu Županije te dodao kako vjeruje da će Zadruga poslovati uspješno te omogućiti još bolju prepoznatljivost i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda s područja županije.

Niti jedan početak nije lagan, no siguran sam da se uz dobru volju i sinergiju vas proizvođača te podršku koju dobivate od Županije i stručnih službi, može učiniti vrlo mnogo. Svi dijelimo jednak interes, a to je još veća kvaliteta i konkurentnost, povećanje proizvodnje i lakši plasman proizvoda na tržište i u tom pogledu, okupljanje u Zadrugu će pomoći da se ti ciljevi lakše realiziraju. Želim vam mnogo uspjeha i dobre poslovne rezultate“, kazao je zamjenik Ljubić.

Dodajmo kako je Koprivničko-križevačka županija u Proračunu osigurala potrebna sredstva za početno funkcioniranje Zadruge, s ciljem uspostave kvalitetnog rada i buduće funkcioniranje Zadruge. Početkom iduće godine planira se i osnivanje Proizvođačke organizacije voćara i povrtlara, koja bi u skladu s daljnjim organizacijskim procedurama bila prihvatljiva za prijavu na javni poziv za sufinanciranje projektne dokumentacije budućeg distributivnog centra za voće i povrće.

Služba ureda župana