Županija i ove godine sudjeluje u projektu „Zaštita i očuvanje bijele rode“

Koprivničko-križevačka županija sedmu godinu za redom uključila se u provođenje projekta „Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)” preko Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području KKŽ te u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je kroz očuvanje i zaštitu populacije bijele rode pridonijeti očuvanju područja i prostora u kojem se one nalaze, obzirom da je bijela roda europska gnjezdarica te je strogo zaštićena vrsta Zakonom o zaštiti prirode i Pravilnikom o strogo zaštićenim vrstama.

Vlasnicima ili korisnicima stambenih, gospodarskih ili drugih građevinskih objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode omogućava se pravo na naknadu u iznosu od 700,00 kuna po gnijezdu, ukoliko osobno ili poštom na adresu „Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Florijanski trg 4/II, 48000 Koprivnica“ najkasnije do 30. srpnja 2017. godine dostave slijedeću dokumentaciju:

  • kopiju osobne iskaznice vlasnika ili korisnika stambenog, gospodarskog ili drugog građevinskog objekata na kojima se gnijezdo rode nalazi,
  • kopiju dokumenta koji govori o vlasništvu ili posjedu objekta na kojem se gnijezdo rode nalazi,
  • podatke o IBAN broju računa vlasnika ili korisnika stambenog, gospodarskog ili drugog građevinskog objekata na kojem se gnijezdo rode nalazi i na koji će se uplatiti naknada,
  • potpisanu Izjavu o vjerodostojnosti dostavljenih podataka koju možete preuzeti: OVDJE,
  • fotografiju gnijezda bijele rode na koje se odnosi tražena potpora.

Temeljem sklopljenog ugovora, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će pedeset posto naknade odnosno 350,00 kuna po gnijezdu rode svakom vlasniku ili korisniku građevinskog objekta na kojemu se gnijezdo nalazi, a preostalih 350,00 kuna osigurava Koprivničko-križevačka županija preko svoje Javne ustanove.

Dodatne informacije o projektu „Zaštita i očuvanje bijele rode” na području Koprivničko-križevačke županije u 2017. godini možete dobiti svakim radnim danom od 7,00 do 15,00 sati na broj telefona 048/621-790 ili putem elektroničke pošte na adresi zastita.prirode.kk-zupanije@kc.t-com.hr .

Služba ureda župana