Županija i ove godine pokrovitelj Izložbe kolača i ručnih radova

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, a u sklopu „Picokijade“ održana je tradicionalna Izložba kolača i ručnih radova gdje je i ove godine župan Darko Koren prihvatio kumstvo.

Na samom otvaranju ove manifestacije sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković dok je izložbu službeno otvorio župan Darko Koren te tom prilikom pohvalio trud svih udruga i organizatora koji svojim angažmanom čuvaju tradiciju i promiču važnost starina, starih običaja i njihovih vrijednosti.

IMG_8780mOve godine je na izložbi, koja je ujedno bila i natjecateljskog karaktera, sudjelovalo 37 udruga i izlagača s područja Županije, a Kulturno-umjetničko društvo „Zvirišće“ iz Šemovaca osvojilo je prvu nagradu za najbolju diganku. Udruga matice umirovljenika Đurđevac osvojila je drugu nagradu za najbolju diganku dok je u kategoriji zlevanke, prva nagrada pripala domaćicama iz Prugovca, a druga Društvu žena Novigrad Podravski.

Cilj ove manifestacije, koju Koprivničko-križevačka županija već tradicionalno financijski podupire, je prezentacija i promicanje tradicionalnih kolača i ručnih radova te upoznavanje sa starim običajima i njihovim vrijednostima, a drugi kum izložbe bio je pjevač Željko Bebek.

Organizator izložbe bila je Gradska knjižnica Đurđevac i Udruga žena Grada Đurđevca, a izložbu su posjetili i zamjenik župana Darko Sobota te predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Služba ureda župana