Županija i ove godine podržala manifestaciju 13. Đurđevečki medveni den

Uz podršku Koprivničko-križevačke županije, a u organizaciji Grada Đurđevaca, Turističke zajednice Grada Đurđevca i Pčelarske udruge „Bagrem“ na Trgu Svetog Jurja u Đurđevcu održana je već tradicionalna manifestacija pod nazivom 13. Đurđevečki medveni den i V. Županijsko ocjenjivanje meda.

Sve izlagače i posjetitelje pozdravio je zamjenik župana Darko Sobota te ujedno zahvalio svima na organizaciji i sudjelovanju u ovoj 13. po redu manifestaciji.

img_7519Prigodne riječi uputili su i gradonačelnik grada Đurđevca Željko Lacković i predsjednik Pčelarske udruge Bagrem iz Đurđevca Tomislav Patačko, a za bogat program pobrinuli su se Puhački orkestar Dobrovoljno vatrogasnog društva Đurđevac, Dječji vrtić „Maslačak“ iz Đurđevca, Dječji vrtić „Bregunica“ iz Novog Virja, Dječji vrtić „Zrno“ iz Virja, Dječji vrtić „Bubamara“ iz Kalinovca, Dječji vrtić „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog, učenici Osnovne škole Grgur Karlovčan iz Đurđevca, Učenička zadruga te učenici 6. a razreda Osnovne škole Molve.

Uz pčelarsku izložbu, prodaju pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo obilježeno je  i 85. godina organiziranog pčelarenja na području đurđevačke Podravine, održana je izložba muzejskog pčelarskog pribora, kao i promocija i prezentiranje medonosnog bilja, drveća i gastro kutka s medenim doručkom te je održan i izbor za naj pčelicu.

Ove godine, titulu naj pčelice osvojila je Marija Prilika dok je drugo mjesto pripalo Hani Jušta, a treće mjesto osvojila je Laura Pantelić. Između 30 uzoraka meda iz cijele županije, najboljim medom proglašen je cvjetni med OPG-a Pintar Josip, a zlatne medalje dodijeljene su i bagremovom medu OPG-a Željka Miletić, medu od lipe Hrvoja Kolarića te cvjetnim medovima OPG-a Prilici Ivančica i Manolić Željka. Pored četiri zlatne, dodijeljene su i 21 srebrna te četiri brončane medalje, a ovoj manifestaciji je pored brojnih posjetitelja prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Služba ureda župana