Županija i ove godine podržala „Dan za znanost“

Gimnazija „Fran Galović“ u Koprivnici i ove godine je u sklopu projekta „Dan za znanost“ održala brojna edukativna predavanja, a službenom otvorenju prisustvovao je i zamjenik župana Ivan Pal.

Na samom početku brojnim gostima i ljubiteljima znanosti prigodne riječi uputio je ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić koji je ukratko upoznao prisutne sa samim projektom i radom škole.

Prisutne je pozdravio i zamjenik Pal istaknuvši:

„Sve Vas srdačno pozdravljam u ime osnivača škole i jako mi je drago da se ovakve stvari događaju upravo u školi u kojoj smo mi, Županija osnivač.  Veselim se ovakvim stvarima te smatram da bez jednog ozbiljnog tima ne bi bilo moguće izvesti ovakav događaj.  Ovo je jedan jedinstveni projekt u Republici Hrvatskoj, a Gimnazija „Fran Galović“ posjeduje  jedan krasan spoj odličnih ljudi i odličnih uvjeta koji se uvijek trude napraviti nešto inovativno, ali prije svega edukativno. Ponosni smo na našu Gimnaziju jer spada u sam vrh gimnazija u Republici Hrvatskoj i kao Županija podržavat ćemo ju i dalje.“

Nakon otvorenja, brojni profesori održali su razna predavanja o temama vezanim uz znanost, a potom su u sportskoj dvorani započele radionice i predavanja  na temu fizike, kemije, matematike, biologije, energetike, forenzike, kriptografije, astronomije, robotike i psihologije.

„Dan za znanost“ završio je biciklijadom, a ove godine ukupno je sudjelovalo 84 edukatora iz Zagreba i Splita.

Ovaj vrijedan projekt pokrenut je radi promicanja i popularizacije znanosti s ciljem okupljanja što većeg broja sudionika svih uzrasta koji mogu interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti, a koje su povezane sa znanosti.

Služba ureda župana