Županija i općine osigurali do kraja godine sredstva za provedbu Programa Pomoć u kući starijim osobama

U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani Sporazumi o provođenju programa pomoći u kući starijim osobama za razdoblje od 1. listopada do 31. prosinca 2015. godine. Župan Darko Koren potpisao je Sporazuma u ime Koprivničko – križevačke županije i 20 općina po ovlaštenju jedinica lokalne samouprave sa Klubom za starije osobe „Mariška“ i Gradskim društvom Crvenog križa Križevci.

Klub za starije osobe „Mariška“ pokriva 16 općina s područja Koprivnice i Đurđevca, a Program provodi 18 izvoditelja pojasnila je predsjednica Kluba Valentina Čadavec. Županija će do kraja godine osigurati 157.655,00 kuna za troškove sukladno Sporazumu, a općine će osigurati dio sredstava u iznosu od 117.300,00 kuna.

IMG_7090mU ime Gradskog društva Crvenog križa Križevci Sporazume je potpisala ravnateljica Đurđica Trbus čime su osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 57.500,00 kuna. Županija će osigurati 45.000,00 kuna, a općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec 12.500,00 kuna. Program Pomoć u kući na križevačkom području provode četiri gerontodomaćice.

Prilikom potpisa Sporazuma župan je zahvalio svim jedinicama lokalne samouprave koje su se uključile u ovaj hvalevrijedan program pomoći u kući starijim osobama i prepoznale važnost brige i skrbi za posebno osjetljivu društvenu skupinu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.