Županija i Grad Koprivnica suorganizatori i domaćini Europskog prvenstva u rukometu za kadete

Sa zadovoljstvom ističem da smo ponovno partneri u organizaciji Europskog kadetskog prvenstva s Gradom Koprivnicom, Županijskom sportskom zajednicom i HRS-om. To je već  provjerena i dobitna kombinacija u organizaciji ovako važnih sportskih manifestacija - istaknuo je župan Koren

U prostorima Gradske uprave u Koprivnici danas je potpisan Ugovor o zajedničkoj organizaciji Europskog prvenstva u rukometu za kadete – M19 EHF EURO 2021 koje će se od 12. do 22. kolovoza odigravati u Koprivnici i Varaždinu. Ugovor su potpisali župan Darko Koren, gradonačelnik Mišel Jakšić i glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak.

Sa zadovoljstvom ističem da smo ponovno partneri u organizaciji Europskog kadetskog prvenstva s Gradom Koprivnicom, Županijskom sportskom zajednicom i HRS-om. To je već  provjerena i dobitna kombinacija u organizaciji ovako važnih sportskih manifestacija. Potpisom ovog današnjeg Ugovora regulirali smo određene obveze koje imamo te sam uvjeren da ćemo ih uspješno izvršiti“, kazao je župan Koren.

Zadovoljstvo ponovnim domaćinstvom iskazao je i gradonačelnik Jakšić.

Vjerujem da ćemo opet pokazati da smo sjajni domaćini, ali da ćemo pokazati i zašto je Koprivnica grad sporta i grad rukometa. Odličnu suradnju imamo s našim Hrvatskim rukometnim savezom te je vrijeme da se svi zajedno malo veselimo i navijamo za naše rukometaše“, rekao je gradonačelnik.

Odličnu suradnju s Gradom Koprivnicom i Koprivničko-križevačkom županijom potvrdio je i  glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak.

Zahvaljujem se Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću kao i Koprivničko-križevačkoj županiji i županu Darku Korenu, sportskim zajednicama i svima koji su prepoznali ovaj važan događaj. Posebno me veseli što će naša reprezentacija biti u grupi koja se igra u Koprivnici te se nadam da će epidemiološke prilike dozvoliti prisustvo gledatelja, koji će biti dodatni motiv našim igračima da naprave što bolji rezultat“, istakao je glavni tajnik Poljak.

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija svoje grupne utakmice igrat će u Koprivnici sve do eventualnog plasmana u poluzavršnicu i završnicu koja će se održati u Varaždinu.

Podsjetimo, Županija i Grad Koprivnica uspješno su organizirali Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice 2014. godine te Europsko kadetsko muško prvenstvo 2016. i 2018. godine.

Današnjem potpisivanju Ugovora uz župana i gradonačelnika sa suradnicima, prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Izvor: koprivnica.hr

Služba ureda župana