Županija i Grad Koprivnica održali zajednički prijem povodom novog uspjeha Rukometnog kluba Podravka Vegeta

Kako bi im čestitali na novom uspjehu – plasiranju u grupnu fazu EHF Lige prvakinja, predstavnici Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice u srijedu, 19. rujna u prostoru restorana „Štagelj“ održali su zajednički prijem za članice, Upravu, Stručni stožer i Nadzorni odbor Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Zahvalivši igračicama i vodstvu Kluba na sjajnoj promociji Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, župan je istaknuo: „Svi se sjećamo kako je prije 22 godine Podravka bila prvak Europe te smatram kako je ponovno došlo vrijeme da se vrati među najbolje europske klubove gdje i pripada. Osim financijskih sredstava i talenta, preduvjet za svaki sportski uspjeh je i društvena podrška, iz kojeg smo razloga upriličili ovaj simboličan prijem, a naravno treba istaknuti i uloga glavnog sponzora tvrtke Podravka. Igračica i vodstvu Kluba želim mnogo sreće i uspjeha u narednim natjecanjima te da nam ponovno donesu ovako lijepe rezultate.“

Čestitkama i lijepim željama pridružio se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je kazao kako su novi uspjesi Kluba velika i važna sportska priča za Grad i Županiju.

Ova simbioza Grada i sportskog kolektiva traje već nekoliko desetljeća te možda nije ni potrebno pojašnjavati koliko nam znači Klub i koliko je Koprivnica prepoznata i u Hrvatskoj i Europi zbog njega. Iako je Klub prolazio i još uvijek prolazi kroz određene poteškoće, taj dan kada smo ušli u Ligu prvakinja ponovno su se vratili pozitivni osjećaji, a Koprivnica se ponovno ucrtala na ženske europske rukometne priče. Jako smo ponosni i vjerujem da nas čekaju još mnoge dobre vijesti.“, dodao je gradonačelnik Jakšić.

Direktorica Kluba Božica Palčić u svom je obraćanju naglasila: „Zasigurno je u ovom trenutku lijepo biti član Podravke Vegete. Napravili smo izniman rezultat i vratili se u Ligu prvakinja i u Europu u kojoj nas nije bilo dugo godina. To pravi put povratka Kluba u vrh europskog rukometa i veselimo se novim uspjesima.“. U ime ekipe, Gradu i Županiji na podršci je zahvalila je kapetanica Dragica Džono.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, tajnik županijske Zajednice sportova Branko Zorko, članovi Uprave GKP Komunalac, sportska direktorica RK Podravka Vegeta Miranda Tatari Šimunović, članovi Nadzornog odbora, članovi Stručnog stožera na čelu s trenerom Zlatkom Saračevićem, zaposlenici Kluba i ostali suradnici.

Služba ureda župana