Županija financira obuku neplivača trećih razreda

Župan Darko Koren potpisao je ugovor s Udrugom kineziologa grada Koprivnice o provedbi obuke neplivača u školskoj godini 2016./2017. za učenike trećih razreda osnovnih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač. Ovim projektom obuhvaćeno je ukupno 18 škola, odnosno 521 učenik.

Obuka neplivača će se provoditi na gradskim bazenima „Cerine“ u Koprivnici te će trajati 20 sati po učeniku uz nadzor učitelja plivanja. Ovim ugovorom Županija će financirati rad stručnih osoba u ukupnom iznosu od 84.923,00 kuna odnosno 163,00 kuna po učeniku, a prijevoz učenika Županija je osigurala u sklopu ugovora o prijevozu učenika osnovnih škola.

Važno je naglasiti kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja financira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiče unošenje zdravih navika već u ranoj dobi učenika. Županija na ovaj način želi potaknuti i izvannastavne aktivnosti učenika, pri čemu se ujedno potiče i razvoj motoričkih vještina, ali i druženje učenika različitih škola na jednome mjestu.

Služba ureda župana