Županija domaćin 12. sjednice Izvršnog odbora Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

Koprivničko-križevačka županija, kao jedan od osnivača, bila je domaćin 12. sjednice Izvršnog i nadzornog odbora Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa održane 28. siječnja.

Na početku sjednice sve prisutne pozdravio je i zaželio dobrodošlicu u Županiju zamjenik župana Ivan Pal, a sjednici je prisustvovao i Stjepan Behin, stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja u Županiji.

Nakon početnih pozdrava članovi Platforme pogledali su promotivni film „Podravina i Prigorje na dlanu“ te se upoznali s turističkim sadržajem i atrakcijama Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici su prihvaćeni zapisnici s 10. i 11. sjednice te se razgovaralo o Sisačko-moslavačkoj županiji kao domaćinu 6. sjednice Skupštine Platforme. Jedna od tema sjednice bila je i sastanak s Hrvatskim forumom za urbanu sigurnost te produljenje ugovora za održavanje web stranica i vođenje financija Platforme.

Platformu hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa osnovali su predstavnici deset županija i pet gradova 2013. godine s ciljem smanjenja rizika od nastanka katastrofe te izgradnje funkcionalnog sustava zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.