Županija dodijelila stipendije dvadesetorici studenata

U prostorijama Županijske uprave potpisani su danas Ugovori o stipendiranju studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2016./2017.

Župan Darko Koren uvodno je naglasio važnost stipendiranja jer je „ovo prije svega novi županijski program koji je nastavljen na program kreditiranja koji je Županija provodila unazad deset godina, a koji zasigurno puno doprinosi mladim naraštajima i motivira ih za daljnje uspjehe“.  Isto tako, istaknuo je da će se dodijeliti  stipendije u visini 700 kuna i to za 20 studenata s područja Koprivničko-križevačke županije, a isplaćivat će se u 12 mjesečnih rata za razdoblje od 1. listopada 2016. godine do 30. rujna 2017. godine. Naveo je i da su se stipendije birale po određenim kriterijima te pri tom posebno naglasio deficitarnost struke kao cilj kojim „će se mladi naraštaji lakše i brže zaposliti“ , a kao druge kriterije odabira župan je naveo uspjeh na studiju, pojedinačne nagrade osvojene na državnim natjecanjima, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, volontiranje te socijalni status. Na kraju je svima poželio puno uspjeha i čestitao nadolazeće blagdane poručivši: „Želimo povećati postotak visokoobrazovanih osoba na našem području, željeli bismo naravno da svojim znanjima koje ćete steći nakon završetka studija pomognete u razvoju naše Županije i da tu pronađete svoje mjesto za život i obitelj. Još jednom vam čestitam što ste ovdje jer je to dokaz vaše dosadašnje uspješnosti“.

U ime svih studenata prisutnima se obratio Denis Pleše, student prve godine farmacije zahvalivši Županiji na stipendijama naglasivši kako će im ova stipendija „uvelike pomoći tijekom studiranja te je lijepa pomoć i poticaj sredine iz koje dolazimo“.

Potpisivanju Ugovora pored župana prisustvovao je i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te viši stručni suradnik za znanost Ivan Koren.

Služba ureda župana