Županija darovnim ugovorom Gradu Đurđevcu prenijela u vlasništvo i na upravljanje nekretnine javnog dobra kanale Stari Anski i Za gradom

U prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči potpisali su Ugovor o darovanju  tri katastarske čestice ukupne površine 9902 kvadratnih metara u naravi javnog dobra u javnoj upotrebi. Riječ je cjevovodu za oborinsku odvodnju u naseljenom mjestu, položenom u prijašnje kanale  Stari Anski i Za Gradom u urbaniziranom dijelu grada.

Župan Koren je s gradonačelnikom Jančijem zaključio darovni ugovor na osnovu  Odluke Županijske skupštine od 14.rujna 2020., kojom se predmetno javno dobro daruje Gradu Đurđevcu u vlasništvo i na  upravljanje  bez naknade. Grad Đurđevac će upravljati ovim javnim dobrom u svom vlasništvu umjesto Hrvatskih voda iz razloga što predmetne nekretnine nemaju status javnog vodnog dobra sukladno Zakonu o vodama.

Potpisivanju Ugovora uz župana Korena i gradonačelnika Jančija prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Služba ureda župana