Župani sjeverozapadne Hrvatske održali sastanak o zajedničkim razvojnim projektima

Radni sastanak čelnika županija sjeverozapadne Hrvatske održan je u ponedjeljak 1. kolovoza u Čakovcu. Uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena sastanku su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dorčić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i župan Međimurske županije Ivan Perhoč.

Teme sastanka bile su vezane uz regionalne razvojne projekte NUTS-2 regije i lovišta koja se nalaze u graničnim područjima županija. Prihvaćena je inicijativa za osnivanje znanstveno-tehnološkog parka s djelatnostima posebno specificiranima za svaku županiju. Što se Koprivničko-križevačke županije tiče radilo bi se o centru izvrsnosti za bio-tehnologiju. U slijedećih mjesec dana predviđa se osnivanje zajedničke radne skupine koja bi plan ovog centra uskladila sa županijskim razvojnim strategijama.

Razgovaralo se i o aktualnoj problematici vezanoj uz Piškornicu te je najavljeno javno izlaganje koje će se 24. kolovoza održati u Koprivničkom Ivancu vezano za studiju objedinjenih uvjeta zaštite okoliša na RCGO Piškornica. Međimurska županija će pokrenuti i inicijativu za ukidanjem dosadašnjeg područja državnog lovišta  Dubrava sa svrhom da buduća zajednička otvorena lovišta budu u okvirima županijskih granica. Uz resorne pročelnike ostalih županija radnom sastanku je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac.