Župani na sastanku s ministrom poljoprivrede Davorom Romićem

Program državnih potpora, postignuće dosadašnjih natječaja za mjere ruralnog razvoja te raspolaganje poljoprivrednim zemljištem bile su neke od tema sastanka ministra poljoprivrede Davora Romića s hrvatskim županima, među kojima je bio i župan Darko Koren.

Na radnom sastanku održanom u Hrvatskoj zajednici županija, župani su upoznali ministra s problemom dodjele državnih potpora, odnosno dvostrukim financiranjem te naglasili kako je potrebno u cilju provedbe agrarne politike savjetovano djelovati prema jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Pored toga, na sastanku su se dotakli i Odluke za mjeru 4, te se složili kako je treba preispitati jer je dio korisnika koristeći ovu mjeru doveden u neravnopravan položaj, a cilj je obuhvatiti što veći broj korisnika s obzirom da je ovo prilika za oživljavanje manjih područja. Župani su upoznali ministra i s nepravilnostima u raspolaganju poljoprivrednim zemljištem te predložili načine kako se taj problem može riješiti.

Na kraju sastanka ministar Romić je objasnio kako Republika Hrvatska ima pravo mijenjati određene pravce unutar programa ruralnog razvoja s ciljem većeg efekta mjera te ujedno pozvao jedinice lokalne i regionalne samouprave da sudjeluju u donošenju odluka s obzirom da je to jedini način da se prilikom odlučivanja vodi briga o stvarnom stanju i potrebama stanovnika ruralnih područja.

Služba ureda župana