Župani na sastanku s ministricom Žalac

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u srijedu, 6. rujna održala je sastanak s hrvatskim županima i čelnicima razvojnih agencija – regionalnim koordinatorima, kojemu je prisustvovao župan Darko Koren i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

U svom obraćanju, ministrica Žalac izvijestila je okupljene o dodatnih 231 milijuna kuna namjenskih sredstava koje je Ministarstvo osiguralo u okviru Fonda za regionalni razvoj, a kojima će biti sufinancirani projekti koje nije moguće financirati sredstvima iz fondova Europske unije.

Na sastanku su predstavljeni i Zakon o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, Prijedlog zakona o otocima, Prijedlog zakona o razvoju grada Vukovara, Zakon o strateškom planiranju i upravljanju razvojem Republike Hrvatske te Nacionalna razvojna strategija.

 „Imamo ambiciozne ciljeve, a nagodinu planiramo 50 posto ispunjene ugovorene financijske perspektive kako bismo stigli u korak sa svime što namjeravamo raditi“, zaključila je ministrica Žalac, pozivajući župane i regionalne koordinatore da se obrate Ministarstvu glede svih pitanja oko apliciranja i operativne provedbe projekata.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: hrvzz.hr