Župani na radnom sastanku s ministrom Tomislavom Tolušićem

Regionalni preustroj bila je tema radnog sastanka kojeg je održao ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić s predstavnicima svih hrvatskih županija, a kojem je nazočio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Ministar Tolušić tom se prilikom osvrnuo na fondove Europske unije te istaknuo:„Očekujem užu suradnju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i jedinica regionalne samouprave. Želim sve napore uložiti u jačanje razvojnih agencija i resursa na terenu kako bi pomogli upravo manje razvijenim krajevima Hrvatske. Učinit ćemo sve što je moguće kako bi pojednostavili procese vezane uz apliciranje i odlučivanje o sredstvima iz fondova, ali moram reći da ću tu zahtijevati i aktivniju ulogu svih razina vlasti pa tako i županija.“

Neke od tema o kojima se razgovaralo bile su vezane uz dorađivanje Zakona o regionalnom razvoju te izmjenama u indeksima razvijenosti. Nadalje, razgovaralo se i o Centrima kompetencija, mogućnostima financiranja infrastrukture u školstvu kao i o budućim natječajima.

Na sastanku je zaključeno kako će se sredstva iz EU fondova povlačiti s jednog mjesta odnosno iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Služba ureda župana