Župan zatvorio 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima proteklog je vikenda održana najznačajnija županijska gospodarska manifestacija 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, koju je službeno zatvorio župan Darko Koren.

Župan, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije, uputio je zahvale svima uključenima, naglasivši kako se ove godine predstavilo oko 230 izlagača.

To je kruna naših nastojanja i truda u proteklih 21 godinu. Hvala svima koji su se potrudili da Sajam bude uspješan”, dodao je župan te ujedno najavio novi, 22. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu zatvaranja održana je i tradicionalna nagradna igra Sajma, čiji je glavni sponzor bila Prima namještaj, a dnevni je boravak otišao u ruke Maurizia Novosela iz Križevaca. Druga nagrada bila je garnitura za blagovaonicu, a treća akumulatorske škare za živicu tvrtke NT – PROM. Ostale nagrade osigurala su tvrtke Podravka, SKIMT, Zepter i Poljocentar. Također je održana i nagradna igra križevačkog Komunalnog poduzeća, u kojoj su sretni dobitnici osvojili televizor, tablet i žardinjere za cvijeće.

Proglašeni su i najbolje uređeni izlagački prostori te je tako prvo mjesto osvojio izlagački prostor Šibensko-kninske županije, drugo mjesto pripalo je Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a treće je mjesto osvojio izlagački prostor tvrtke NT-PROM.

Kroz tri dana trajanja Sajma svoje usluge i proizvode predstavili su izlagači iz Hrvatske i inozemstva, županija partner bila je Bjelovarsko-bilogorska, a pokrovitelj Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Tema ovogodišnjeg sajma bila je „EU fondovi za poduzetnike“, a program Sajma obilježili su Regionalni dani EU fondova u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Sajam EU fondova, prezentacije obrtničkih zanimanja i programa za dodjelu bespovratnih potpora za poduzetnike te brojne radionice,  kao i događanja poput Martinja po križevačkim štatutima, promocije autohtonih jela i pića – Okusi Podravinu i Prigorje, revije frizura i modna revija te izložbe malih životinja.

Ova manifestacija održava se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije koja je ujedno i nositelj tehničke organizacije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana