Župan, zamjenik Ljubić i načelnik Perok otvorili novouređeno dječje igralište u središtu Virja

U središtu općine Virje danas su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnik Mirko Perok, uz brojne mještane i djecu, svečano otvorili novouređeno dječje igralište.

Kao što je pojasnio načelnik Perok, Općina je u uređenje i modernizaciju igrališta uložila preko 600 tisuća kuna, a na igralištu su postavljena nova igrala, klupe i ostali sadržaji, čime je virovski park dobio novu vizuru i obiteljsku oazu za opuštanje.Također je županu i suradnicima zahvalio na dolasku, kao i na dosadašnjoj suradnji i partnerstvu u brojnim zajedničkim projektima kojima je uvelike poboljšana kvaliteta života mještana.

Uređenje dječjeg igrališta samo je nastavak naših projekata i programa čiji je cilj zadržati mlade obitelji u Virju i privući nove. Jedan od pokazatelja da idemo u dobrom smjeru je i povećanje broja djece u vrtiću, a smanjenjem cijene vrtića od jeseni dodatno ćemo olakšati roditeljima“, dodao je načelnik Perok.

Župan je obišao novo igralište te je istaknuo kako Županiju i Općinu veže dugogodišnja odlična suradnja.

Kroz brojne realizirane projekte vidljivo je da Općina na najbolji način brine o stanovnicima, njihovim potrebama i njihovom životnom standardu. To se posebno odnosi na brigu o boljim demografskim prilikama i mladim obiteljima, u čemu i Županija daje velik doprinos ulaganjem u obrazovnu i društvenu infrastrukturu, veću dostupnost zdravstvenih usluga te kroz ravnomjerni razvoj svojih ruralnih sredina. Virje ima odličnu perspektivu za daljnji razvoj, a Županija će Općini i nadalje biti potpora u provođenju svih projekata i programa“, zaključio je župan

 

Služba ureda župana