Župan uručio Uvjerenja voditeljima za izradu i provedbu EU projekata

U prostorijama Županijske uprave danas je upriličena podjela Uvjerenja o usavršavanju Obrtničkog učilišta Pouka za polaznike programa voditelj za izradu i provedbu EU projekata.
Župan Darko Koren podijelio je Uvjerenja o usavršavanju zaposlenicima Županijske uprave, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i HGK Županijske komore Koprivnica koji su uspješno završili program.
Uz čestitke na završenom usavršavanju župan je istaknuo:„Ulaskom u Europsku uniju otvorile su nam se nove mogućnosti, traže se nove tehnologije i nova znanja kao preduvjet uspješnosti i konkurentnosti. Ovo usavršavanje je nadogradnja onog što i sada radite, ali vjerujem da ćete stečenim novim znanjima i alatima unaprijediti i doprinijeti još boljim rezultatima“.
U ime izvođača nastave obratila se ravnateljica Pouke Jasmina Sinovec i predsjednik Upravnog vijeća Božo Barać koji su zahvalili Koprivničko-križevačkoj županiji na ukazanom povjerenju. „Završenim usavršavanjem stekli ste jedan od alata za ostvarivanje boljih rezultata, ali tek kroz pisanje i provođenje EU projekata ovo obrazovanje dobiti će pravu vrijednost“ rekao je predsjednik Vijeća Pouke Barać.
Ravnateljica Pore Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo organizacijom predavanja i kvalitetom predavača te zahvalila u ime svih polaznika na mogućnosti da se na ovaj način i formalno potvrde znanja i iskustva u pripremi i provedbi EU projekata.
Program usavršavanja provodi se u trajanju od 156 sati, od čega je 80 sati stručno-teorijske nastave, a 76 sati vježbi. Kroz ovaj program polaznici su usvojili sadržaje iz sljedećih nastavnih cjelina: Uvod u upravljanje projektnim ciklusom i EU fondovi, planiranje projekta korištenjem logičke matrice, pisanje prijavnice i detaljno planiranje aktivnosti, izrada proračuna projekta, implementacija, monitoring i izvještavanje te studija izvedivosti i analiza troškova i koristi.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.