Župan uručio nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima

Župan Darko Koren održao je u utorak, 10. lipnja 2014. godine u zgradi Veleučilišta u Koprivnici prijem za najuspješnije sudionike državnih natjecanja u šk. god. 2013./2014. Nakon uvodnih riječi pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branke Cuki, prisutnima su se obratili župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal.

Župan Darko Koren čestitao je učenicima na postignutim rezultatima i istaknuo kako je izrazito ponosan na uspjehe koje ostvaruju na državnim natjecanjima, a mentorima poručio da nastave i dalje tako dobro motivirati svoje učenike.

Prijemu su prisustvovali učenici osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na natjecanjima na državnoj razini, a župan im je tom prigodom uručio i novčane nagrade. Najbolji plasman u pojedinačnoj konkurenciji na državnoj razini postiglo je 8 učenika, 11 ih je osvojilo drugo mjesto, a 3 učenika treće mjesto. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto na državnoj razini osvojile su 3 ekipe dok je 10 ekipa bilo drugoplasirano. Ukupno je nagrađeno 28 mentora.

U školskoj godini 2013./2014. u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno je dvadeset pet županijskih natjecanja u znanju i dvadeset sportskih natjecanja. Na natjecanjima je sudjelovalo 1906 učenika i 442 mentora. Najuspješniji učenici sa županijske razine pozvani su i na državna natjecanja. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika te naknade članove povjerenstva) s 185 tisuća kuna.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol