Župan ugostio učenike 3. razreda OŠ Mihovila Pavleka Miškine iz Đelekovca

Danas, 10 studenoga u zgradi Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren održao je primanje za učenike trećeg razreda Osnovne škole „Mihovila Pavleka Miškine“ ( razrednica Sanja Vuljak ) iz Đelekovca.

Na samom početku učenike su pozdravili  zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik Mladen Antolić.

Pročelnik Mladen Antolić ukratko je djeci predstavio Koprivničko-križevačku županiju i njene znamenitosti, te im je prikazan kratki dokumentarni film "Med Dravom i gorom" koji prikazuje prirodne raznolikosti i kulturna bogatstva Koprivničko-križevačke županije.

Nakon prikazanog filma učenici su imali mnoštvo pitanja za župana, župan im je objasnio upravljanje županijom, kako se postaje županom, koje ovlasti ima župan, a učenici su izrazili želju za novom sportskom dvoranom u Đelekovcu.

Specifičnost njihovog razreda je  učenik Marko, učenik s posebnim potrebama kojeg su djeca odlično prihvatila i koji uz veliku pomoć osobne asistentice uspješno savladava gradivo i što je najvažnije provedena je uspješna integracija među djecom svojom dobi.

Dječak se zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na opremi koju mu je ona darovala i zamolio računalo koje će mu Županija u bliskoj budućnosti zasigurno omogućiti.

Učenici su se nakon posjeta Županiji uputili u Turističku zajednicu Koprivničko-križevačke županije.