Župan ugostio organizatore i goste književnike 22. Galovićeve jeseni

Povodom održavanja 22. Galovićeve jeseni župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal danas su u prostorijama Županijske uprave ugostili predstavnike Društva hrvatskih književnika podravsko – prigorskog ogranka, organizacijskog odbora te goste, eminentne književnike iz Delnica, Ukrajine i Češke.

„Galovićeve jeseni su jedna od najznačajnijih kulturnih događanja na prostoru Koprivničko-križevačke županije, zahvaljujem se svim onima koji su sve ove godine ustrajali na organizaciji, a posebnu zahvalu upućujem gospođi Eneriki Bijač“ rekao je župan i čestitao na nedavno dodijeljenoj tituli počasne članice u Slavenskoj akademiji za književnost i umjetnost.

Zamjenik Pal izrazio je zadovoljstvo na koji način se manifestacija obilježava“ jer Galović to zaslužuje“ te naglasio kako je podravsko – prigorski ogranak jedan od najaktivnijih ogranka Društva hrvatskih književnika.IMG_8187m

Predsjednica Društva hrvatskih književnika podravsko-prigorskog ogranka Enerika Bijač zahvalila je na prijemu. Izuzetnoj suradnji i potpori koju Županija pruža radu ogranka od samih početaka te organizaciji manifestacije. Osvrnula se na same početke manifestacije i značaj koji manifestacija ima danas među domaćim, ali i stranim književnicima.

Član Prosudbenog povjerenstva za najbolju knjigu zavičajne tematike mr.sc. Đuro Vidmarović govorio je i u ime Uprave Društva hrvatskih književnika te ocijenio suradnju s podravsko – prigorskim ogrankom izuzetnom. O samoj manifestaciji rekao je da književnici dolaze radi književnog druženja, ali impresije koje nose iz naše županije su vrlo značajne što potvrđuje i proboj hrvatske književnosti na strana tržišta. Istaknuo je izuzetno važnu potporu lokalne zajednice, jer je „Koprivničko – križevačka županija Bogom dani hrvatski kraj za umjetnost“ zaključio je Vidmarović.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.