Župan u razgovoru s gimnazijalcima

Župan Darko Koren posjetio je u utorak 30. travnja Gimnaziju „Fran Galović” u sklopu obilježavanja Dana škole i tom prilikom porazgovarao s učenicima trećih i četvrtih razreda. Diskutiralo se o situacijama s kojima se učenici susreću kroz svoje obrazovanje, kao što je pitanje da li je srednjoškolski sustav podređen prosječnosti i potiče li dovoljno izvrsnost kod učenika.

Kroz razgovor došlo se i do teme nedostatka kontinuiteta u nacionalnim obrazovnim strategijama, a učenici su iznijeli različita mišljenja o tome treba li gimnazijski program nuditi više specijaliziranih modula između kojih bi učenici mogli birati. Također su zaključili kako je hrvatski sustav obrazovanja cijenjen u nekim stranim državama, upravo zahvaljujući širini i obujmu znanja koje učenici usvajaju, dok u nekim zemljama učenici uče samo o strogo ograničenim područjima za koja su se opredijelili.

Župan je nakon ovog susreta posjetio i izložbu slika akademskog slikara-grafičara Marija Dimića, koje su postavljene u hodniku koprivničke Gimnazije.