Župan u obilasku radova na pruzi Koprivnica – Botovo – državna granica

Župan Darko Koren obišao je u četvrtak, 20. studenoga radove na dionici pruge Koprivnica – Botovo – državna granica i na željezničko-cestovnom prijelazu „Stotine“. Nakon dolaska na prijelaz „Stotine“ voditelj projekta Tomislav Ptičar upoznao je prisutne sa trenutnom fazom radova te je prezentirao stroj za brzu izmjenu kolosijeka tvrtke Swietelsky.

Vjerujem da ne treba posebno naglašavati koliko nas vesele ovakvi infrastrukturni radovi na području Županije jer znamo da sve pozitivno što se događa na jednom određenom prostoru za sobom povlači mnogo drugih koristi. Drago mi je da se i u našoj Županiji izvodi projekt od izimne nacionalne važnosti koji će unaprijediti razvoj željezničke mreže na vrlo važnom međunarodnom pravcu Budimpešta – Rijeka“ rekao je župan Koren.

Obilasku radova su, uz župana, prisustvovali predsjednica Uprave HŽ infrastrukture Renata Suša, koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, načelnik Općine Drnje Slavko Loth i mnogi drugi.

Obnova dionice pruge duge 14,3 kilometara započela je u kolovozu ove godine, a vrijednost zahvata iznosi 116 milijuna kuna. Izvođač radova na obnovi dionice Koprivnica – Botovo – državna granica je zajednica ponuditelja koju čine tvrtke Swietelsky d.o.o. i Pružne građevine d.o.o.. Uz brojne radove na pruzi, biti će osuvremenjeno i šest željezničko-cestovnih prijelaza, i to Ivanečki, Danica, Peteranec, prijelaz kod kolodvora Drnje, prijelaz na cesti koja Botovo i Drnje spaja sa Šodericom te prijelaz u kolodvoru Botovo.

Predviđeno je kako će radovi na dionici završiti krajem ljeta 2015. godine, a njezinom modernizacijom povećati će se brzina i razina pouzdanosti u teretnom i putničkom željezničkom prijevozu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.