Župan u obilasku Općine Drnje

Župan Darko Koren posjetio je u srijedu, 17. rujna Općinu Drnje gdje je zbog obilnih oborina bila poplavljena cesta između Botova i Šoderice. Najgore je bilo u Dravskoj ulici u Drnju gdje se voda prelijevala preko ceste. Već je danas vidljivo da se voda povlači, a vodostaj se u posljednjih 24 sata smanjio za četrdesetak centimetara. Prilikom obilaska Dravske ulice Župan je razgovarao sa mještanima i obećao kako će Županija pomoći saniranju i obnavljanju ceste.

Uz župana Korena, obilasku najkritičnijih točaka u Općini Drnje nazočili su i načelnik Županijskog stožera zaštite i spašavanja Ivan Pal, načelnik Općine Drnje Slavko Loth, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan te stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin.

Tom je prilikom posjetio i 64 pripadnika romske nacionalne manjine koji su trenutno smješteni u dvorani Osnovne škole „Fran Koncelak“ u Drnju, a čije su kuće u ponedjeljak poplavljene.

Predstavnik romske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Franjo Horvat zahvalio je županu Korenu na pomoći koju je pružila Županija kako bi petnaest obitelji iz romskog naselja Autoput bilo na sigurnom. Predstavnik Horvat izrazio je nezadovoljstvo što premijer Zoran Milanović prilikom jučerašnjeg obilaska Općine Drnje nije posjetio evakuirane mještane Autoputa.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.