Župan u Križevcima obišao obnovljenu Ulicu Marcela Kiepacha

Župan Darko Koren u četvrtak 16.siječnja u Križevcima je obišao obnovljenu Ulicu Marcela Kiepacha koja je nakon cjelovite rekonstrukcije u potpunosti dobila novi izgled. U obilasku ulice županu su se priključili ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn sa svojim zamjenikom Marijom Martinčevićem te predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović.

Ulica Marcela Kiepacha dugi je niz godina zbog lošeg stanja kolnika predstavljala prometni problem Križevčanima, no zahvatima na podzemnoj infrastrukturi, izgradnjom fekalne i oborinske odvodnje, polaganjem nove kamene podloge i asfalta te rekonstrukcijom pješačke staze, ulica je dobila potpuno novi izgled.

Kako je prilikom obilaska pojasnio ravnatelj Guzalić Grad Križevci je u sklopu izgradnje kanalizacije kroz veći dio Kiepachove ulice (koja je dio lokalne javne ceste LC 26067) , zajedno sa distributerima  izveo rekonstrukciju  kompletne podzemne infrastrukture koja je bila smještena u trupu ceste sa priključcima.   „Na predmetnoj dionici Grad je izgradio i financirao novu podlogu i odvodnju ceste, a Županijska uprava za ceste je ugovorila  i financirala cestovne rubnjake i asfalt kroz cijelu ulicu. Ukupan iznos ulaganja u modernizaciju dijela lokalne javne ceste LC 26067 , dionice dužine 600 m, od strane ŽUC Križevci će biti oko 630.000 kuna“, napomenuo je Guzalić.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je sveobuhvatnom rekonstrukcijom ulice riješen problem s kojim su se stanari, ali i ostali građani Križevaca svakodnevno suočavali.

„ Ulica je bila u prilično lošem stanju i vapila je za obnovom, stoga iznimno veseli što je izvršena temeljita rekonstrukcija i što su radovi privedeni kraju. Posebno treba naglasiti kako je rekonstrukcijom ulice i pješačke staze uvelike povećana sigurnost za naše građane. Ovo je dobar primjer suradnje Grada, Županije i ŽUC-a na projektu vrijednom oko 1,6 milijuna kuna u čemu je Koprivničko-križevačka županija, uz 630.000 kuna iz ŽUC-a, projekt sufinancirala s 220.000 kuna“, istaknuo je župan.

Križevački gradonačelnik Rajn je zahvalio ŽUC-u i Županiji na dobroj suradnji te napomenuo je kako se radilo o velikom zahvatu koji je gradska uprava uspješno dovela do završetka na zadovoljstvo svih građana Križevaca.

Izvor fotografija:krizevci.hr

Služba ureda župana