Župan u Hlebinama otvorio izložbu Zlatka Štrfičeka

U četvrtak 18. travnja u Hlebinama u prostoru male galerije turističkog objekta Mali zanati Tihomira Želimorskog svoje likovne radove u tehnici ulja na staklu izložio je slikar naive Zlatko Štrfiček. U svečanom ozračju  izložbu je otvorio župan Darko Koren koji je prigodnim riječima čestitao autoru te podsjetio na važnost koje naivno slikarstvo ima u kulturnom nasljeđu Podravine i Prigorja uz naglasak kako će umjetnici u Županiji i dalje imati snažnog partnera.

Zlatko Štrfiček, naivnim se slikarstvom bavi dugi niz godina, a od samih početaka sudjeluje i u projektu Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije „Pisanica od srca“. U sklopu ovog značajnog kulturnog projekta podravski slikari naive prekrasnim motivima ruralnih krajeva, svakodnevnog života  i prirodnih ljepota županije oslikavaju pisanice koje su do sada proputovale velik broj svjetskih destinacija i postale prepoznatljiv ambasador hrvatske kulturne i tradicijske baštine.

Otvorenju izložbe su prisustvovali i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski te pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev.

Izložba se može razgledati do sredine svibnja.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Facebook Tihomir Želimorski