Župan svečano otvorio peto izdanje manifestacije „Ljeto na Šoderici“

Na jezeru Šoderica danas, u nedjelju 9. lipnja, svečano je otvoreno peto po redu izdanje turističke manifestacije „Ljeto na Šoderici“ koja će kroz tri mjeseca bogatim programom i sadržajem privući brojne posjetitelje na obale revitaliziranog „Podravskog mora“. Sezonu na Šoderici je svečano otvorio župan Darko Koren koji je naglasio važnost aktivacije turističkih potencijala koje Šoderica ima i koji se svake godine, s obzirom na brojnost gostiju, sve bolje iskorištavaju.

„Dugo smo čekali ovako toplo vrijeme i sa zadovoljstvom po peti puta otvaramo Ljeto na Šoderici koje organiziramo u suradnji s Turističkom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, poduzetnicima i Općinom Legrad čijem načelniku Saboliću zahvaljujem  na suradnji. Program koji će se ovdje odvijati kroz tri mjeseca je bogat i već etabliran, svatko će pronaći nešto za sebe i siguran sam da će doprinijeti interesu da ljudi dođu i provedu vrijeme na našem Panonskom moru. Posebno nam je drago što ćemo imati prilike ugostiti Kerekesh teatar, zatim Country vikend i ostale zanimljive programe. Važno je spomenuti kako interes za Šodericom raste, a to govori i činjenica da je sve više ulagača u smještajne kapacitete što je bitna sastavnica turističke ponude. U tom smislu idemo u dobrom pravcu, započeo je ciklus koji će kroz nekoliko godina ovu destinaciju učiniti još atraktivnijom“, istaknuo je župan i zahvalio svima koji su pridonijeli u organizaciji manifestacije.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev dodala je kako je ponosna što je inicijativa za pokretanjem manifestacije krenula iz županijske TZ pri čemu je veliku podršku pružila Županijska uprava koja je prepoznala važnost turističkog razvoja na kontinentu.

„Cilj je bio okupiti sve ljude i organizatore koji su spremni zajednički razviti ideju i dodatno razviti turistički potencijal Šoderice. U tome smo uspjeli, naša raznovrsnost u ponudi govori o tome kako smo promišljali o svim dobnim skupinama i interesima pa će svi kroz ljeto ovdje moći pronaći program i zabavu koja će ima najviše odgovarati. Veliko hvala Županiji i Općini Legrad bez čije pomoći sve ovo ne bi bilo moguće realizirati“, kazala je Sočev.

Okupljenim posjetiteljima obratili su se i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te predsjednica Oldtimer kluba Biciklin Maja Ištvan Krapinec koja je predstavila sudionike 14. Festivala biciklističke rekreacije koje je okupio brojne biciklističke rekreativce koji su vozili od Koprivnice do Šoderice. Festival je održan pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice, Grada Koprivnica i Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice.

Služba ureda župana