Župan sudjelovao u panel raspravi „Problemi osoba s invaliditetom u zračnom prijevozu“

U prostorima Razvojnog centra i Tehnološkog parka u Križevcima u subotu, 11. veljače održana je panel rasprava „Problemi osoba s invaliditetom u zračnom prijevozu“  kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

U svome obraćanju župan se osvrnuo na problematiku i važnost djelovanja društva u pogledu prilagođavanja okoline potrebama osobama s invaliditetom te podsjetio na iznimnu važnost poštivanja i promicanja ljudskih prava i ravnopravnosti u našoj zajednici.

Cilj ove panel rasprave bio je podizanje svijesti o problematici s kojom se osobe s invaliditetom susreću prilikom uporabe usluga aviokompanija, kao što je problem prijevoza invalidskih kolica prilikom leta i česti gubitak istih nakon slijetanja na odredište, neprilagođenost javnog prijevoza potrebama osoba s invaliditetom, ali i nedostatno educiranje osoblja u zračnim lukama.

Raspravi su prisustvovali stručnjaci kako bi svojim životnim iskustvom i radom pobliže objasnili realnost ovog problema i predložili moguća rješenja. U tom svojstvu raspravi su pridonijeli saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zamjenik pravobraniteljice za osobe sa invaliditetom Darijo Jurišić, stručna suradnica Saveza osoba sa invaliditetom Republike Hrvatske Marica Mirić, predstavnica tvrtke Ulix Jelena Sabolek, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić te Siniša Kekić.

Služba ureda župana