Župan sudjelovao u panel diskusiji na Poslovnom uzletu grada Koprivnice

„Vjerujem da mogu prepoznati sve potrebe i probleme koje poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici imaju i u tom smislu zajedno sa svojim suradnicima na to pokušavam utjecati na najbolji mogući način.“

Po drugi puta u gradu Koprivnici održan je poslovni uzlet kojem je pored brojnih sudionika prisustvovao i župan Darko Koren.

Riječ je o projektu Poslovnog dnevnika koji se provodi od 2014. godine s ciljem promicanja malog i srednjeg poduzetništva, a edukacije namijenjene poduzetnicima do sada su održane u brojnim gradovima diljem Republike Hrvatske.

U ime Poslovnog dnevnika okupljene je pozdravio Mislav Šimatović istaknuvši kako je današnja edukativna manifestacija 28 po redu ove godine, a u ime Grada Koprivnice obratio se zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić zahvalivši svima na dolasku.

Zadovoljstvo što se ovaj susret održava već drugi puta za redom u Koprivnici istaknuo je župan te naglasio važnost malog i srednjeg poduzetništva, gospodarstva i obrta dodavši: „Vjerujem da mogu prepoznati sve potrebe i probleme koje poduzetnici, obrtnici i gospodarstvenici imaju i u tom smislu zajedno sa svojim suradnicima na to pokušavam utjecati na najbolji mogući način.“

img_4805mPohvalio je projekt Poslovnog dnevnika zaključivši kako je zasigurno jedan od alata koji doprinosi poduzetništvu i gospodarstvu.

Ovom poslovnom uzletu prisustvovala je i pomoćnica ministrice gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Ana Mandac koja je naglasila kako je malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima olakšan pristup financiranju, odnosno da su osigurani povoljni mikro i mali zajmovi.

Nakon uvodnih riječi, uslijedila je panel diskusija pod nazivom „Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica“ u kojoj su sudjelovali župan Darko Koren, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović, te zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

img_4797mTijekom panel diskusije dotakli su se pitanja kako pomoći poduzetnicima, prednostima decentralizacije, upravljanja državnom imovinom, transparentnosti te nerazmjernosti u proračunima županija te su se složili kako je za normalno funkcioniranje lokalne i regionalne samouprave od iznimne važnosti spuštanje nadležnosti s državne uprave na lokalnu, odnosnu regionalnu razinu. Pored toga, župan Koren naglasio je kako bi se državna imovina mogla kvalitetno koristiti za razvoj gospodarstva te kako je za gospodarstvo, pored uloge lokalne i regionalne samouprave, izuzetno bitno i plansko obrazovanje učenika. Dodao je kako su „arhitekti hrvatskog društva“ zapravo učitelji i profesori koji usmjeravaju djecu od samih početaka čime kasnije ne bi došlo do pojave deficitarnih zanimanja, kao što se to danas događa.

Nakon panel diskusije, Krešimir Delač iz tvrtke Simulus u suradnji s Privrednom bankom Zagreb održao je prezentaciju na temu „Gdje mi je nestao novac i kako ga opet stvoriti?“ nakon čega je  Krešimir Jusup iz Hrvatskog telekoma predstavio „Saznajte kako vam nove tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove“. Simon Ferjuc iz Tetide prisutne je informirao o aktualnim natječajima za sredstva iz fondova Europske unije dok su  predstavnici tvrtke Ohoho Hrvoje Šarić i Željka Tihomirović održali prezentaciju na temu „Digitalni marketing u službi poslovnog uspjeha – saznajte kako učinkovito i povoljno oglašavati na Googleu i Facebooku“.

Služba ureda župana