Župan sudjelovao na Skupštini Instituta europskih regija i gradova u Salzburgu

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, 25. kolovoza sudjelovao je na četvrtoj skupštini Instituta europskih regija i gradova u Salzburgu.
Konferenciju je otvorio Prof. Dr. Franz Schauberger, predsjednik Instituta regija Europe.
Institut regija Europe (IRE) ekonomska je i znanstvena institucija sa sjedištem u Salzburgu i dio je privatne fundacije Instituta regija Europe koja je osnovana u jesen 2004. Osnivanjem IRE stvorena je supra regionalna i politički neovisna organizacija u proširenoj Europi, koja na osnovi EU ustava naglašava važnost regija i gradova/općina, smanjuje postojeće nedostatke informiranja, te ima važnu ulogu za ekonomski potencijal regija i regionalne suradnje između regija Europe.
Koprivničko-križevačka županija članica je IRE od 26. listopada 2006. godine.
Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je „Veći gospodarski značaj u regijama i gradovima Europe“, usmjeren na područja poput istraživanja i inovacije, financiranja infrastrukture, turizma, energije, kao i gospodarenja otpadom i vodom. Svako od tih područja vezano je uz regionalnu i lokalnu razinu.
S obzirom da je jedna od tema Konferencije bio i turizam, sa županom je u delegaciji bio direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije mr. sc. Zdravko Mihevc.
Organizirane su i radionice na teme: Financiranje infrastrukturnih projekata u regijama i gradovima, Turizam u Europskim regijama i gradovima, Energija, voda i otpad u regijama i gradovima, Regionalna istraživanja i inovacije, te Prekogranična suradnja i regionalni razvoj.
Konferenciji je prisustvovalo oko 200 ministara, župana, gradonačelnika velikih gradova, stručnjaka, predstavnika Europskih institucija, poduzetnika i investitora.