Župan sudjelovao na sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Koprivnica

U utorak, 23. ožujka u  prostorijama Županijske komore Koprivnica održana je sjednica Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Koprivnica kojoj je uz  članove Gospodarskog vijeća i predstavnike vodećih tvrtki u Koprivničko-križevačkoj županiji sudjelovao i župan Darko Koren.

Predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj istaknuo je kako su gospodarstvenici zbog epidemije bolesti COVID 19 morali naći nova rješenja te izrazio nadu da županijsko gospodarstvo nije pretrpjelo prevelike gubitke naglasivši kako je HGK pomagala poduzetnicima u tumačenju odluka Stožera civilne zaštite, aktivno predlagala mjere za pomoć gospodarstvu i pomagala poduzetnicima.

Župan Koren je istaknuo sve aktivnosti koje Županija provodi u promociji strukovnih zanimanja kako bi se potaklo učenike završnih razreda osnovnih škola da upišu ta zanimanja. „ Županija je u suradnji sa HGK Županijskom Komorom Koprivnica i Obrtničkom komorom Koprivnica izdala brošuru Vodič kroz srednje škole  koja sadrži sve bitne informacije koje su potrebne učenicima za upis i aktivno radi na provedbi upisne politike u srednje škole prema potrebama gospodarstva“, naglasio je župan.

Članovi Gospodarskog vijeća istaknuli su  da su unatoč izazovnoj prošloj godini ostvarili pozitivne poslovne rezultate, rast izvoza, rast prihoda, rast dobiti te su povećavali plaće. 2021. godina za sada pokazuje također rast.  Naveli su i probleme s kojima su susreću na inozemnim tržištima te apelirali na HGK da pojača aktivnosti u smislu zaštite domaćih proizvođača i preferencije kupnje domaćih proizvoda kroz akciju „Kupujmo hrvatsko“.

Članovi Vijeća na sjednici su jednoglasno za novu članicu Gospodarskog vijeća izabrali predsjednicu Uprave Podravke Martinu Dalić te je potvrdili i za članicu Skupštine HGK. Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Koprivnica od sada brojiti 16 članova, uspješnih poduzetnika, vlasnika i rukovodećih osoba najuspješnijih tvrtki u Koprivničko-križevačkoj županiji. Predsjednica Uprave Podravke Dalić  izrazila je zadovoljstvo ulaskom u članstvo  Gospodarskog vijeća te je naglasila da će prioritet u upravljanju Podravkom biti daljnji rast i razvoj  kompanije, zadržavanje dominantnog položaja na domaćem tržištu i rast izvoza, snažnije povezivanje s domaćom proizvodnjom i lokalnom zajednicom, otvaranje novog razvojnog i investicijskog ciklusa te mogućnosti za poboljšanja prava Podravkinih radnika.

Izvor fotografija: HGK – ŽK Koprivnica

Služba ureda župana