Župan se sastao s predstavnicima Kerekesh teatra

Kako bi im zahvalio na uspješnoj suradnji u sklopu manifestacije „Ljeto na Šoderici“, župan Darko Koren u srijedu, 13. veljače sastao se s predstavnicima Kerekesh teatra – Ljubomirom i Janom Kerekešom.

Manifestacija „Ljeto na Šoderici“ održava se od 2015. godine, a u sklopu cjelokupnog programa namijenjenog revitalizaciji jezera Šoderice održano je niz kazališnih izvedbi za sve ljubitelje komedije. Tijekom ove četiri godine predstave uz obalu jezera gledalo je nekoliko tisuća posjetitelja.

Županu je na sastanku prezentiran i novi projekt Kerekesh teatra, a riječ je o filmu „Ufuraj se i pukni“ koji je režirao Ljubomir Kerekeš prema scenariju Jana Kerekeša, To je komedija o braći Prišt koja se nađu na prekretnici života i pripremaju se za studij glume. Krešo (Zoran Pribičević) je stariji brat koji ima grbu i višak samopouzdanja, a Kruno (Jan Kerekeš) je brat koji ne može normalno izgovoriti č,ž,š i upravo je saznao da nije prošao prijemni ispit za šumarstvo. Kao supervizora za pripremu za studij glume odabiru susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš) koji živi u njihovoj zgradi. Caffe bar “Savanna” mjesto je gdje sva pitanja dobivaju odgovore, a Akademija dramske umjetnosti mjesto gdje katarza dolazi na sistematski pregled.

Publika će u novoj komediji Kerekesh teatra moći uživati u travnju ove godine.

Služba ureda župana