Župan se sastao s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Đurom Dečakom

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak sa suradnicima Ivicom Stanko i Ivicom Budorom boravio je u posjetu Županijskoj upravi, gdje je na radnom sastanku sa županom Darko Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo Marijanom Štimcem predstavio aktualne aktivnosti Saveza, posebno vezane uz novi Zakon o lovstvu.

Predsjednik Dečak sa županom je razgovarao i o problematici financiranja zajedničke solidarne police osiguranja šteta na cestama od divljači na razini cijele Hrvatske, jer su štetni događaji na cestama značajno viši od limita po policama osiguranja kakve su zaključivali lovo-ovlaštenici.

Struktura financiranja predmetne zajedničke police su sredstva Ministarstva poljoprivrede iz primitaka lovo-zakupnina, Hrvatskog lovačkog saveza i vlastitog učešće lovo-ovlaštenika s područja svake Županije koji su zakupci otvorenih zajedničkih lovišta, a potrebnih 400 tisuća kuna za županijski Lovački savez do sada nije u cijelosti uplaćeno.

Župan je informirao predsjednika Dečaka kako je u Županiji do 30. studenoga ove godine otvoren Javni poziv za unapređenje lovstva na koji apliciraju svi lovo-zakupci te da će do 5. prosinca biti poznati rezultati, a troškovi za police osiguranja prihvatljivi su troškovi.

Također, župan je zadužio zamjenika Sobotu i pročelnika Štimca za održavanje radnog sastanka s lovačkim društvima koje nisu realizirale predmetnu uplatu, a korisnici su sredstava donacije Županije  za unapređenje lovstva.

Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu