Župan sa suradnicima u PŠ Cirkvena

„Sigurno su mnoge generacije čekale da se ovo dogodi, da se izgradi nova škola jer je ova stara već 130 godina. Obzirom na politiku koju Županija ima prema svojem školstvu, mi smo odavno stavili izgradnju škole u Cirkveni u sam vrh prioriteta i zato nas sve veseli što će sljedeću školsku godinu učenici krenuti u novu školu“

Župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal u utorak, 9. rujna povodom početka školske godine posjetili su učenike Područne škole Cirkvena. Ujedno je to bila prilika za otvaranje I. faze radova izgradnje zgrade Područne škole Cirkvena koja je u sastavu Osnovne škole „Grigor Vitez“ iz Svetog Ivana Žabnog.

Za početak školske godine učenici su pripremili prigodan program pa su prisutni mogli uživati u dramskim prikazima i recitacijama, tamburaški sastav je izveo skladbu „Licitar“, a članovi školskog zbora otpjevali su „Neka cijeli ovaj svijet“.

Uvodne riječi uputila je ravnateljica Nevenka Bajsić koja se zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji, županu, općinskom načelniku, ali i svima onima koji su zaslužni kako bi počela izgradnja nove škole.

Nakon ravnateljice, prisutnima su se obratili i načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman, predsjednik Uprave Radnik-a (izvođača I. faze radova) Mirko Habijanec i župan Darko Koren.

Sigurno su mnoge generacije čekale da se ovo dogodi, da se izgradi nova škola jer je ova stara već 130 godina. Obzirom na politiku koju Županija ima prema svojem školstvu, mi smo odavno stavili izgradnju škole u Cirkveni u sam vrh prioriteta i zato nas sve veseli što će sljedeću školsku godinu učenici krenuti u novu školu“ istaknuo je župan.

Nakon svečanog programa, župnik Ivan Novak blagoslovio je radove, a župan je u temelje nove školske zgrade stavio pisani tekst o povijesti Škole kako bi ona ostala sačuvana i za neke druge generacije.

Na kraju posjeta PŠ Cirkvena, župan je učiteljici prvog razreda podijelio sigurnosne krijesnice kako bi sedamnaest prvašića koji prvi puta samostalno sudjeluju u prometu bili uočljivi vozačima.

Koprivničko-križevačka županija je u srpnju potpisala ugovor o izgradnji škole s priručnom školskom dvoranom i pratećim prostorijama u Cirkveni, a ukupna vrijednost I. faze radova iznosi 3,6 milijuna kuna s PDV-om. Ova faza radova obuhvaća građevinsko-obrtničke i strojarske instalacije, odnosno izgradnja „do pod krov“ dok će se u drugoj fazi radova srušiti stara školska zgrada i u potpunosti urediti nova. Planirano je kako će radovi završiti 2015. godine, a ukupna vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 7,4 milijuna kuna.

 Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.