Župan i zamjenik Ljubić u Goli posjetili osnovnu školu i Vatrogasnu zajednicu općine

Župan Darko Koren danas je sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anom  Mušlek  boravio u Općini Gola. Posjet je započeo  u Osnovnoj školi Gola u kojoj su župana i suradnike dočekali načelnik Općine Stjepan Milinković i ravnateljica Violeta Pranjić. Ravnateljica je predstavila rad škole, realizirane projekte obnove učionica te buduće planove. Zahvalila Županiji na odličnoj suradnji te pomoći i podršci u projektima, a jedan od njih će biti i renoviranje i školske kuhinje. Župan je naglasio kako Županija od početaka brine za školske potrebe kroz suradnju i investicije napomenuvši kako je osiguranje najboljih uvjeta za školarce jedan od glavnih prioriteta Županijske uprave koja kontinuirano brine o ravnomjernom razvoju, dostupnosti i kvaliteti obrazovanja u svim područjima županije.

Obilazak se nastavio posjetom Vatrogasnoj zajednici općine Gola koja u svojem sastavu ima ukupno pet DVD-ova. Predsjednik VZO Gola Stanislav Salaj predstavio je rad vatrogasaca kazavši kako su vatrogasna društva ponos svojih mjesta,  a načelnik Milinković je dodao kako su vatrogasci dobro  opremljeni te raspolažu kvalitetnim ljudstvom i vozilima. Zahvalio je Županiji na podršci i pomoći naglasivši izuzetno dobru komunikaciju Općine i Županijske uprave te kako je uvjeren da će se zajedničkim snagama i u budućnosti realizirati projekti na dobrobit svih stanovnika s područja Gole.

Župan je istaknuo kako Županija i Općina imaju besprijekornu komunikaciju te zahvalio načelniku što je projektima revitalizirao život  na području općine. Županija je sa zadovoljstvom sudjelovala u brojnim projektima u suradnji s Općinom Gola, naglasio je župan, a upravo su kvalitetno pripremljeni i  realizirani projekti, posebno oni koji  su usmjereni na ulaganja u obrazovanje i kvalitetu života u ruralnim prostorima garancija da će ljudi ostati živjeti na području općine.

Obilazak je zaključen posjetom naselju Ždala u kojem je izgrađeno novo dječje igralište koje je doprinijelo poboljšanju kvalitete života u tom prekodravskom naselju u sastavu općine Gola.

Služba ureda župana