Župan sa suradnicima sudjelovao na sastanku predsjednika Vlade sa županima i ravnateljima zavoda za javno zdravstvo na temu provedbe Plana cijepljenja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nastavlja s daljnjim uspješnim planiranjem i organizacijom punktova za cijepljenje pa će se tako u subotu, 8.svibnja na dva punkta u Koprivnici i Križevcima procijepiti po 1800 stanovnika  

U utorak, 4.svibnja  održan je online sastanak  predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića sa županima, ravnateljima  zavoda za javno zdravstvo te predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina na temu provedbe Plana cijepljenja. Sastanku su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Predsjednik Vlade kazao je kako se u narednim tjednima očekuje povećanje dinamike isporuke cjepiva protiv koronavirusa što će znatno većem broju stanovnika diljem Hrvatske omogućiti da se cijepi te je naglasio važnost  usklađenosti djelovanja  i djelotvorne provedbe Plana cijepljenja na cjelokupnom području Hrvatske.

U tom pogledu, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nastavlja s daljnjim uspješnim planiranjem i organizacijom punktova za cijepljenje na području županije te će i iduća dva punkta u Koprivnici i Križevcima koja su planirana za subotu, 8. svibnja kao i do sada biti pripremljena u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, a na njima će se u svakom gradu procijepiti po 1800 stanovnika. Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije o čemu će se između ostalog raspravljati na koordinaciji Stožera koji je najavljen za  četvrtak 6. svibnja.

Služba ureda župana