Župan sa suradnicima posjetio Virovitičko-podravsku županiju i obišao dvorce u Suhopolju i Kapela Dvoru

Župan Darko Koren u pratnji županijskih pročelnika je u ponedjeljak 15. srpnja posjetio Virovitičko-podravsku županiju te s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i suradnicima održao radni sastanak kako bi županijska vodstva razmijenila iskustva i primjere dobre prakse u pogledu korištenja europskih sredstava namijenjenih obnovi kulturne baštine. S obzirom da je Koprivničko-križevačka županija nedavno na javnoj dražbi kupila dvorac Inkey u Općini Rasinja te da je u planu obnova i razvoj turističke ponude, iskustvo Virovitičko-podravske županije je od velikog značaja posebice iz razloga što su na tom području u procesu obnove četiri dvorca.

Virovitičko-podravska županija obnovila je Heritage Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru, ove godine će biti obnovljeni i Dvorac Janković u Suhopolju te Dvorac Pejačević u Virovitici, a u planu je i obnova Dvorca Janković u Cabuni. Upravo ta iskustva bila su podloga za radni sastanak na kojem su prezentirane pojedinosti u korištenju europskih fondova te kvalitetnoj pripremi projekta kako bi i dvorac Inkey ponovo, nakon godina devastacije i propadanja postao turistički dragulj Koprivničko-križevačke županije.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije nakon radnog sastanka u pratnji domaćina obišlo je Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju te Heritage Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru.

Izvor fotografija: Virovitičko-podravska županija, Kristijan Toplak

Služba ureda župana