Župan sa suradnicima posjetio Veterinarski zavod Križevci

Župan Darko Koren u ponedjeljak,  4.listopada  sa suradnicima je posjetio Veterinarski zavod Križevci u kojem je održan radni sastanak s predstojnikom Zavoda akademikom Željkom Cvetnićem.

Veterinarski zavod Križevci djeluje kao jedna od podružnica Hrvatskog veterinarskog instituta, osnovan je 1901. godine i svoju djelatnost obavlja kroz četiri laboratorija i opću jedinicu. Predstojnik Cvetnić županu je predstavio rad Zavoda te projekte koji se provode i planiraju izrazivši uvjerenje kako će se kvalitetna suradnja Zavoda i Županije, županijskih ustanova i stručnih službi  nastaviti i u budućnosti.

Župan je pohvalio rad Zavoda te istaknuo politiku kvalitete koju Zavod provodi u svojem radu primjenjujući  nove znanstvene i stručne metode te naglasio važnost stručnosti djelatnika koji se kontinuirano usavršavaju čime Zavod postiže i konkurentnost na tržištu.

Spomenimo kako je dokaz izvrsnosti i kvalitete Zavoda  i potvrda o akreditaciji  Hrvatske akreditacijske agencije za 14 metoda koje se provode u laboratorijima koji su upisani i u popis službenih laboratorija Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva zdravlja.

Radnom sastanku prisustvovali su i ravnateljica PORA Regionalne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicima te pročelnik UO za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Služba ureda župana