Župan sa suradnicima obišao završenu I. fazu izgradnje i početak radova II. faze PŠ Cirkvena

U utorak, 23. lipnja 2015. godine župan Koren i zamjenik Pal u pratnji izvođača radova tvrtke Radnik d.d., direktora Mirka Habijanca i Mladena Hermanovića te načelnika Vladimira Ogumana obišli su završetak I. faze izgradnje i početak radova II. faze Područne škole Cirkvena u Općini Sveti Ivan Žabno.

Prva faza izgradnje Područne škole Cirkvena započela je u 2014. godini, a obuhvatila je izgradnju objekta “do pod krov” i ugradnju vanjske stolarije, a radovi su izvedeni u ukupnom iznosu od 3.515.287,89 kn s PDV-om. Neto površina objekta iznosi 691,50 m2, a namijenjena je za provođenje nastave predškolskog odgoja i razredne nastave za učenike od prvog do četvrtog razreda. Uz školski objekt projektirana je i priručna školska dvorana, knjižnica i prateći prostori. Područnu školu Cirkvena u školskoj godini 2014/2015. polazilo je 57 učenika u 4 razredna odjela.

„S obzirom na porast svijesti i potrebe da se što racionalnije koriste i održavaju novoizgrađeni prostori, ovaj školski objekt projektiran je kao niskoenergetska građevina (energetski razred A)“ pojasnio je medijima župan i dodao „Više od 60 posto ukupne energije potrebne za rad sustava na zgradi (tj. za grijanje, hlađenje, prisilnu ventilaciju, te pripremu potrošnje tople vode) iskorištavati će se iz obnovljivih izvora energije.

Vrijednost ugovora II. faze izgradnje iznosi 3.986.582,78 kn s PDV-om, a obuhvaća unutarnje uređenje, izradu fasade, hortikulturno uređenje okoliša, te završetak strojarskih instalacija i elektroinstalacija. Isto tako, u II. fazi predviđeno je uklanjanje postojeće školske zgrade te se u 2015. planira završetak radova i stavljanje objekta u funkciju.

Koprivničko-križevačka županija trenutno provodi i postupak nabave namještaja i sportske opreme za novoizgrađenu školu, a procijenjena vrijednost nabave iznosi 221 tisuća kn s PDV-om.

Valja napomenuti kako je ukupna investicija vrijedna 7,5 milijuna kuna. Prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, projekt I. faze sufinanciran je sredstvima u iznosu od 300.000 kn, dok je za II. fazu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio sufinanciranje projekta u ukupnom iznosu od 1.400.000 kn. Preostali iznos ukupne investicije financira Koprivničko-križevačka županija iz vlastitih prihoda.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol